Hidraulične komponente

Kiper ventili

Hidraulični kiper ventili, konstruisani da odgovaraju potrebama vozilima od 3,5t do najtežih kamiona i tegljača. U varijantama sa mehaničkim, pneumatskom ili elektro aktivacijom imaju hidrauličnu šemu sa otvorenim centrom po CE normama.

Proporcionalno komandovanje pruža glatkiji rad kip uređaja, a verzije sa izborom (mehaničkim ili pneumatskim) više pritisaka mogućnost fleksibilnijeg korišćenja tegljača sa više različitih polu prikolica. 

Primena:

Reciklaža / Kiper

Tipovi kiper ventila

 

Kiper ventili za lake kipere protoka do 40l/min u verziji sa mehaničkim i elektro komandovanjem. Kompaktna konstrukcija sa ugrađenim nepovratnim ventilom i ventilom rasterećenja.

Kiper ventili za kamione i tegljače protoka od 80 do 250l/min sa mehaničkom ili pneumatskom aktivacijom. Proporcionalno spuštanje. Više konfiguracija priključaka i verzija sa izborom više pritisaka. Pogodni za ugradnju na kamione ili tegljače.

 

Kiper ventili za tegljače posebno razvijen za kip uređaje i protoke do 250l/min. Proporcionalno spuštanje i ugrađen hidro pilot ventil rasterećenja. Verzija sa izborom više pritisaka.

Kiper ventil sa dodatnim razvodnicima je kompaktno rešenje koje objedinjuje kiper ventil i dodatne razvodnike (mehanički i pneumatksi kontrolisane) za hidraulično otvaranje bočnih strana ili drugu primenu.

 

Dodatni ventili i pribor

 

Trokraki ventili visokog pritiska do 400bar za izbor funkcije sistema (kiper / dizalica). Mehanički ili pneumatski, do 150l/min.

Pneumatski ventil za ograničenje hoda. Verzije pogodne za frontalne i cilindre za trostrano kipovanje.

 

Mehanički ventili za ograničenje hoda klipa cilindra, posebno razvijeni za prikolice i polu prikolice, za jednokružne i dvokružne sisteme. Kompaktne konstrukcije, do 200l/min i 400bar.

Nosači kiper ventila. Veliki izbor nosača različitih profila za fleksibilniju montažu kip uređaja.